Workshop Stella Weekender Katrienette 10 + 23 maart

120,00

Uitverkocht

SKU: TS01000817 Categorie:

Product Description

De Stella Weekender is een patroon van Swoon voor een ruime reistas. Het is een praktische tas, met bovenaan een rits die verder tot opzij opengaat, zodat alles in je tas goed bereikbaar is. De buitenkant is goed voorzien met vooraan 2 cargo zakken met flap die sluiten met magneten en een brede ritszak, op de beide zijkanten handige open steekzakken, en ook een achterzak. Binnenin is het een ruim vak, waar je veel gerief of stapeltjes kleding in kwijt kan, met een opgedeelde binnenzak. De tas heeft 2 korte draaghengsels, en ook de optie voor een verstelbare schouderriem. Tijdens de KATRIENETTE workshop leer je welke versteviging je nog extra kan toevoegen zodat je tas steeds haar vorm zal behouden.

De afgewerkte reistas heeft volgende afmetingen : 28 cm hoog, 46 cm breed en 20 cm diep

Wat komt aan bod bij deze tweedaagse-workshop :
– werken met verschillende versteviging
– (naar keuze) werken met kunstleer/kurkleer voor bodem of hengsels
– werken met paspel
– plaatsen van taspootjes
– mooie cargo pockets opstikken met perfect passende flaps
– plaatsen van magneetsluitingen
– voorzak met zichtbare rits maken
– inzetten van rits onder een naad
– werken met naai-tape en wonderclips
– (naar keuze) maken van verstelbare schouderriem

Opgelet! Dit is een tweedaagse workshop. Tijdens de eerste dag worden het voorpand (met alle zakken) en het achterpand geassembleerd. Tijdens de tweede dag worden bovenpand met rits, zijkanten en onderkant gemaakt, en de tas in elkaar gezet.

Ook voor deze workshop werk ik volgens de “Katrienette-methode”. Na inschrijving krijg je een infobrochure met o.a. de benodigdheden en patroondelen omgerekend naar Europese maten en materialen. Deelneemsters wordt gevraagd om vooraf thuis voorbereiding te doen (knippen, verstevigen en wat naaiwerk dat uitgelegd wordt met een stap-per-stap fotohandleiding). Zodat we ons tijdens de workshopdagen kunnen concentreren op het rustig naaien van de tas zelf, en je het meeste kan leren! Ik begeleid je door de hele werkbeschrijving met vele praktische tips en trucjes. Na afloop ga je met jouw afgewerkte reistas naar huis, en ook voldoende ervaring om nog andere tassen te naaien.

Je brengt je eigen naaimachine mee naar de workshop. Materialen (stoffen, versteviging en fournituren) en patroon zijn niet inbegrepen. Zijn inbegrepen: persoonlijke begeleiding, een uitgebreide (30 blz.) infobrochure en een verstevigingsgids boordevol informatie. De winkel voorziet voor elke workshopdag koude en warme dranken, en een lekkere lichte lunch.

Moeilijkheidsgraad: Deze workshop is gericht op de avontuurlijke beginner. Bij deelname wordt verwacht dat de nodige voorbereidingen getroffen zijn.

Datum: zondag 10 + zaterdag 23 maart

Uur: 9 – 18 uur

Prijs: €120

De prijs is exclusief patroon (dat je kan aanschaffen op de website van Swoon), stof en fournituren die je kan aanschaffen bij ons. De workshop gaat door in de workshopruimte van Toverstof, bijgevolg vragen we om stof te verwerken van bij ons.

Inschrijven kan via de webshop of in de winkel.

De inschrijving is pas definitief nadat de betaling werd uitgevoerd. Eens de betaling is geregistreerd, ontvang je van Katrienette alle nodige informatie (wat heb je nodig, wat doe je op voorhand, wat breng je mee, …).

Bij annuleren of afwezigheid wordt de workshop niet terugbetaald. Als er iemand in jouw plaats kan komen, krijg je de workshop uiteraard wel terugbetaald.

Wat breng je mee:

  • Naaimachine (indien je er geen hebt, vraag dan even na of er nog eentje beschikbaar is in de winkel)
  • Benodigdheden zoals schaar, lintmeter, kopspelden, machinenaalden, garen, krijt, …
  • Je voorbereidend werk